Boer Zoekt Koor

 

Is tv-presentatrice Jaspers aan haar zang carriére begonnen? Zag ik daar ineens Yvonne staan zingen…

Geweldig wat een prachtige ijle stem. Folk muziek, maar dan wel met een portie soul.  Donderdjû, die kan er wat van, dacht ik. Maar toen sloeg de twijfel toe. Keek ik niet goed? Of luisterde ik niet goed? Nou, niks verkeerd met mijn oren hoor! Maar mijn grote ogen kwamen tot de ontdekking dat ik hier met iemand anders van doen had. Het bleek een zekere Cara Dillon te zijn, die heel veel leek op Yvonne. Toen ik verder luisterde kwam ik tot de ontdekking dat ze helemaal niet op Yvonne leek, maar dat het andersom was. Yvonne mag blij zijn dat ze op Cara lijkt. Ik ga beslist voor het origineel….

Cara Dillon geboren 21 juli 1975 in Dungiven, Noord Ierland. Zus van Mary, die ook Folk-zangeres blijkt te zijn. Vele, vele prijzen heeft ze gewonnen. Op het filmpje hieronder zingt ze: “The Lark in the clear air” met het Ulster Orkest.

The Lark In The Clear Air

Dear thoughts are in my mind
And my soul soars enchanted,
As I hear the sweet lark sing
In the clear air of the day.
For a tender beaming smile
To my hope has been granted,
And tomorrow she shall hear
All my fond heart would say.

I shall tell her all my love,
All my soul’s adoration,
And I think she will hear
And will not say me nay.
It is this that gives my soul
All its joyous elation,
As I hear the sweet lark sing
In the clear air of the day.

 

“The lark in the clear air” is een eeuwenoude Ierse traditional. Het AMK zingt het ook. In een arrangement van Samuel Ferguson. Nee, niet te vergelijken met de uitvoering van Cara Dillon. Maar het doet er beslist niet voor onder.

De leeuwerik in de heldere lucht. Daar weet een zingende Hollandse boer natuurlijk alles van. Nu maar hopen dat ie ook nog een vrouw kan vinden. Geen nood: daar is altijd nog onze……… Cara Dillon.


Zie en luister ook: “U Vraagt, Wij Draaien”

:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.