Dirigent

De muzikale leiding bij het AMK is sinds medio 2000 in handen van Paul Michèl Tijssen.

Op jeugdige leeftijd speelde hij piano en later ook viool en alt viool. Gedurende zijn middelbare schoolopleiding was hij concertmeester bij het Goois Jeugd Orkest te Hilversum. Zijn opleiding volgde hij aan het Conservatorium te Utrecht (schoolmuziek en koordirectie) en aan de Universiteit te Amsterdam (muziekwetenschap). Sinds 1992 heeft hij op diverse concoursen prijzen gewonnen.

Naast het Amersfoorts Mannenkoor is Paul Michèl Tijssen dirigent van het Popkoor Basic & Full Color, het Vrouwenkoor Allégresse en het dameskoor Goed Gebekt allen te Amersfoort en  verder van de IJsselzangers te Zutphen en het Flevo’s Mannenkoor te Dronten. Zijn adres is Apollo 123, Soesterberg, tel. 0346-351570